Paul Hoffman „Jumala vasak käsi”

jumalavasak„Jumala vasak käsi” saab alguse paigast, kuhu ilmselt ei tahaks kunagi sattuda mitte ükski hing. Tegemist on hirmuäratavalt suure Lunastajate Varjupaigaga, kuhu võib eksida ka aastaid seal olnud laps. See on usufanaatikute pesa, mida ümbritseb vaid suur tühermaa ja kuhu viiakse poisse juba väga noorena ja vastu oma tahtmist. Lootust pääseda sealt pole.

Peategelaseks on ebatavaline poiss Thomas Cale, kes pole näinud oma elus kübetki hellust, vaid igapäevast julma kohtlemist ja peksu.

Cale`il aga õnnestub oma kahe sõbraga põgeneda lähimasse suurde linna ja kaasa võtta lunastajate käest päästetud tütarlaps.

See linn toob poiste ellu väga palju uut ja kohmetukstegevat, näiteks armumine ja selle keerulise tundega toime tulemine. Kahjuks ei saa poisid aga  Memphise linnas rahulikult oma eluga edasi minna, kuna Cale on lunastajate jaoks liigagi tähtsate oskuste ja teadmistega tegelane ja temast ilmajäämisega ei lepita mitte mingil tingimusel.

Oma suureks üllatuseks saab poiss teada, et tema isiklikult ongi Jumala Vasak Käsi ja just tema võib hävitada maailma…

***

Lugeja jaoks on tegemist küllaltki sünge ja hirmuäratava teosega, kuid õnneks ei ole see ka päris ilma huumorita. Nagu ikka on peategelaseks isik, kes ei vannu alla ja kes saab kõigile ja kõigele vastu. Põnevust jagub igale leheküljele, kuigi tapastseenid on kohad, mille nii mõnigi lugeja ilmselt meelsasti vahele jätaks, kui see ei tooks endaga kaasa hilisemaid ootamatusi.

„Jumala vasak käsi” on oma õõvastavast maailmast hoolimata väga põnev algus triloogiale ja fantaasiakirjanduse huviline jääb kindlasti ootama järgmise osa tõlget: hetkel on raamatuid autori emakeeles ilmunud kaks ja lõpetamist ootab kolmas.

Raamatu autori Paul Hoffmani kohta võib lugemist leida siit.

Triin Võsoberg

2 kommentaari

  1. Posted by Anne K. on 28 jaanuar 2013 at 08:38

    Tegelikult saab autori kohta lugeda hoopis siit: http://www.lefthandofgod.com/?page_id=20. Blogis viidatakse hoopis ühe teise Paul Hoffmani lehele.

  2. Posted by sulepuru on 29 jaanuar 2013 at 11:16

    Aitäh märkamast! Vabandust vea pärast! Nüüd peaks õige olema.

Lisa kommentaar